Skip to content
For2017.Com
SEO

Tehnici de linkbuilding în 2018 pentru SEO

Rate this post

 

Ce se întâmplă? Vara sa terminat și trebuie să ne întoarcem la lucru și să așteptăm până anul viitor să ne bucurăm din nou de restul. Și, în plus, luna septembrie este luna ideală pentru a planifica și implementa lucruri noi, deci nimic mai bun decât o revizuire a tehnicilor SEO care, în 2017, sunt încă eficiente.

Lumea poziționării pe web evoluează în mod constant, în același timp, algoritmii Google sunt actualizați și devin mai sofisticați, provocând prăbușirea anumitor site-uri web și creșterea altora.

În special, linkbuilding-ul , adică aplicarea de tehnici care vizează obținerea unor link-uri care indică site-ul nostru , este unul dintre aspectele care a trebuit să se adapteze la schimbările Google.

Si nu va lasati pacaliti: deși Google este îndoit pe repetarea anunțului nauseam că „conținut este rege“ , tot ceea ce va avea un site cu continut bun, original și de calitate, în cazul în care aveți link – uri care dau autoritatea site – ul dumneavoastră. Linkbuilding a fost, este și va fi de mult timp, cheia succesului unui site web .

Linkbuilding-ul este încă un factor fundamental al SEO și ar trebui inclus în strategia globală de poziționare. Desigur, acum mai mult ca niciodată, trebuie să o faceți “cu un cap”.

Linkbuilding-ul în 2018

Actualizarea informațiilor despre ce funcționează sau nu în crearea legăturilor va determina șansele de succes și de îmbunătățire a poziționării pe Google a unui site Web. Strategiile și tehnicile care până în prezent au fost considerate valide și eficiente au devenit inofensive și ineficiente sau, mai rău, periculoase.

Acum, este mai ușor ca oricând să stricați un site web în timp record dacă se aplică o strategie de creare a legăturilor necorespunzătoare.

Dacă începeți cu un nou site web, fiți foarte atent cu strategia de construire a legăturilor pe care o veți aplica.

Nu există linkuri în bloguri sau subiecte de forumuri sau semnături în blogurile 2.0 . Nu pierdeți timpul pentru înregistrarea web în directoare (cele mai multe sunt considerate greșit de Google) sau pentru a crea linkuri în pagini care nu se referă la tema web.

Google oferă zilnic mai puțină valoare acestui tip de linkuri ușoare , pe care oricine o poate face și dacă îl abuzezi, poți fi penalizat.

Nu mai contează, ca în trecut, cantitatea de legături, ci calitatea și relația cu tema web. Este inutil să ai gazilioane de legături în bloguri și site-uri web de calitate scăzută, footer, blogrolls etc.

Acum, ce valori Google este calitatea legăturilor primite , dar ce este o legătură de calitate?

Link-uri de calitate

Pentru ca o legătură să fie considerată calitativă și prin urmare să servească la îmbunătățirea poziționării unui site web, trebuie îndeplinite trei condiții de bază:

  1. Autoritate : atât domeniul, cât și pagina care ne leagă. Autoritatea unui domeniu poate fi analizată cu diferite instrumente, cum ar fi Moz, hrefs sau semrush.
  2. Relația tematică : între domeniul / pagina care ne leagă și conținutul site-ului nostru. Legăturile de pe site-urile web care nu au legătură nu vor fi evaluate de Google și vă pot penaliza.
  3. Intervenție : acesta este un aspect fundamental pentru determinarea calității unei legături. Practic este rezumat în următoarea premisă: dacă cineva poate crea acea legătură, atunci nu merită nimic . Este necesară intervenția unui webmaster sau a unui manager de web care “aprobă” linkul sau editează intrarea / articolul pentru a include linkul. Astfel, o legătură într-un comentariu pe blog va avea doar valoare (sau poate nu, în funcție de modul în care Google o apreciază) dacă este necesară publicarea aprobării prealabile a webmasterului blogului.

Strategiile Linkbuilding valabile în 2018

În acest moment, veți fi interesați să aflați ce strategii de construire a legăturilor sunt încă eficiente în 2017. Iată câteva dintre cele mai importante.

Vizitarea oaspeților

Deși a fost o tehnică revărsată cu câțiva ani în urmă, postul de oaspeți (sau postarea oaspeților) a apărut ca o tehnică eficientă pentru generarea de backlink. Căutați bloguri și site-uri web ale subiectului dvs., care au prestigiu și autoritate, și vă oferă să scrieți un articol de calitate care, evident, va purta un link către site-ul dvs. web.

Este un câștig de câștig . Webmasterul blogului obține conținut proaspăt și de calitate pentru site-ul dvs. Web și obțineți un frumos link contextual la site-ul dvs. și, probabil, o creștere a traficului. Este cea mai bună formă de colaborare cu alți webmasteri din aceeași nișă.

Domeniile au expirat cu autoritate

O altă strategie mai eficientă este în 2017 este căutarea unor domenii expirate care încă au autoritate și le înregistrează.

Odată înregistrat, puteți să îl redirecționați către site-ul dvs., prin intermediul registratorului sau prin .htaccess sau să îl reasamblați, să îl furnizați conținutului și să trimiteți linkuri către site-urile dvs. web pentru a le transfera acelei autorități.

Această a doua opțiune este mai laborioasă, dar veți avea un site web cu autoritate pe care îl puteți integra în PBN pentru a ridica noi proiecte de aceeași temă. Și chiar conținutul poate fi preluat din arhive.org, văzând modul în care domeniul a expirat înainte și conținutul publicat.

Pentru a căuta domenii expirate, cel mai bun instrument este Xenu , care urmărește toate legăturile de pe un site Web și vă spune care sunt încă în viață și care nu sunt. Urmărirea site-urilor media (ziare, radiouri etc.), administrațiile publice sau universități pot găsi pietre autentice.

Link Baiting

Această tehnică constă în crearea de conținut care atrage și încurajează să fie legat de alți webmasteri. Pentru a le aplica, este esențial să schimbați cipul atunci când focalizați articolele.

Creați articole și conținut nu pentru utilizatorul final, ci pentru alți webmasteri din aceeași nișă , astfel încât aceștia să fie atât de atrăgători și de irezistibili încât să nu le poată alege decât să te conecteze.

Infografiile pe o temă și alte modalități alternative și originale de prezentare a conținutului reprezintă baza unei strategii de legare a legăturii bune.

Cele trei tehnici pe care le-am explicat vă vor servi pentru a crea o strategie SEO sigură care să nu pună în pericol site-ul dvs. și vă va permite să vă deschideți calea către Olympus al SERP-urilor.

Loveste un buton de share