Skip to content
For2017.Com
SEO

10 sfaturi pentru a îmbunătăți SEO intern

Rate this post

3f0a9e766630731

În acest articol vreau să mă concentrez asupra unui aspect al designului strategiei SEO a unui site web care nu primește adesea o atenție adecvată: SEO intern sau pe pagină . Și eu spun acest lucru pentru că acesta este comun faptul că , atunci când vom crea un blog sau un site web, se concentreze imediat eforturile pe încercarea de a obține link – uri către acesta, pe baza acestui factor, bakclinks de intrare, sunt una dintre cele mai apreciate de către Google pentru poziția web în rezultatele căutării. Cu toate acestea, în cazul în care web-ul nu este bine optimizat , este puțin util să depuneți eforturi pentru a lăsa comentarii pe alte bloguri, a obține recenzii etc., deoarece motorul de căutare va considera că este de calitate slabă și nu vor acorda suficientă atenție, rezultând rezultate slabe în cadrul SERP.

În plus, dacă este un site creat recent, este întotdeauna recomandat să permiteți o anumită perioadă de timp înainte de a începe o strategie de linkbuilding, pentru a permite Google să indexeze în mod adecvat conținutul și să o considere o pagină “serioasă”. Timpul de asteptare pe care il putem calcula intr-o luna sau mai mult este cel pe care trebuie sa-l dedicam pentru imbunatatirea designului pentru a facilita pozitionarea ulterioara a acestuia.

Prin SEO pe pagina sau intern este procesul de configurare și optimizare a unui site web , în comparație cu SEO off page sau extern, care este de a obține link-uri care indică acest lucru. Există mai multe operațiuni implicate în acest proces fără de care, subliniez, orice efort ulterior va fi risipitor. Spre deosebire de pagina SEO off, cea internă va depinde exclusiv de noi și cu ce calificare sau expertiză aplicăm cunoștințele despre optimizarea web.

Urmați următoarele sfaturi și vă veți asigura că Google începe să privească favorabil pe site-ul dvs. web pentru a îmbunătăți poziționarea acestuia în rezultatele căutării.

 

1. Validați codul HTML

O rețea plină de erori în codul sursă este considerată “junk” pentru motoarele de căutare, iar atunci când o analizează, ei vor considera că nu au valoare. În cazul în care ați utilizat un CMS pentru a-l crea, cum ar fi WordPress sau Joomla, șablonul utilizat va fi în mare măsură responsabil pentru aceste erori. În special, șabloanele pentru Blogger sunt un cajón de dezastre (care nu sunt personalizate) pentru cod, fără a fi ciudat să găsească mai mult de 100 de erori în unele dintre ele. Doar cele mai elementare șabloane pe care Blogger le are în mod implicit sunt salvate dintr-un astfel de efect nedorit, deci dacă folosiți serviciul Google pentru a crea pagina sau blogul dvs., fiți foarte atenți la șablonul pe care îl veți folosi.

Validați codul înseamnă a evalua dacă HTML site – ul dvs. îndeplinește standardele stabilite de Wide Web Consortium Mondiale (W3C), comunitatea internațională responsabilă de armonizarea bune practici în proiectarea site – uri web. Pentru a afla dacă site-ul dvs. respectă standardele actuale, aveți instrumentul validator HTML . Utilizarea sa este simplă, introduceți adresa URL a site-ului dvs. și apăsați pe butonul de verificare (Verificați).

Rezultatele, pe lângă faptul că vă prezintă erorile localizate, vă vor oferi sfaturi și îndrumări pentru a le rezolva. Dacă nu aveți prea multe greșeli, mai puțin de 30 pentru a pune o cifră aproximativă, nu trebuie să vă îngrijorați prea mult. De fapt, site-uri mari, cum ar fi Facebook sau Google, au erori (28 în ultimul caz) și, în general, nu vor afecta negativ imaginea site-ului dvs. Cu toate acestea, dacă detectați mai multe erori (mai mult de 80), trebuie să luați în considerare modificarea șablonului pe care îl utilizați. Rezolvarea multor dintre aceste erori necesită o cunoaștere a HTML-ului, care nu are toate acestea, pe lângă furtul multor timpuri pe care le-ați putea dedica altei activități mai productive și creând dureri de cap serioase.

2. Înregistrați domeniul în Instrumente pentru webmasteri și trimiteți un Sitemap

Este recomandat să înregistrați site-ul web în Instrumente pentru webmasteri , serviciul Google pentru a gestiona diverse statistici legate de traficul web, linkuri inbound, erori și variabile legate de SEO intern. Pe lângă faptul că este o acțiune apreciată pozitiv de Google, aceasta ne va permite să avem un grad mai mare de control asupra modului în care funcționează pagina noastră. După ce accesați serviciul cu contul dvs. Google, faceți clic pe butonul Adăugați site-ul. Există mai multe metode pentru a înregistra un site web în HW, trebuie doar să urmați instrucțiunile pe care vi le oferă.

Trimiterea unui Sitemap sau a unui sitemap va accelera procesul de indexare a conținutului de către Google. În plus, atunci când modificați acest conținut, adăugați articole noi, modificați cele existente sau le eliminați, aceste informații vor fi actualizate automat în indexul Google datorită Sitemap-ului. Există mai multe pluginuri care vă vor permite să creați un Sitemap.

– Dacă folosiți Joomla, recomand Xmap

– Dacă utilizați WordPress, puteți utiliza funcția care încorporează pluginul SEO by Yoast , pe care voi vorbi mai detaliat mai jos.

– Pentru blogger, utilizați următorul cod, adăugând-l la sfârșitul adresei URL a blogului

/atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=50

Asta înseamnă că trebuie să rămâi așa (schimbând adresa URL pe blog)

miblog . blogspot . com / atom . xml ? redirect = false & start - index = 1 & max - rezultate = 500

Pentru a trimite Sitemap-ul, accesați opțiunea Tracking> Hmap Sitemap .

3. Evitați conținutul duplicat

Nu mă refer la acest sfat pentru a evita să copiați conținut de pe alte site-uri, ceva ce nu ar trebui să faceți niciodată, sau veți fi serios penalizat de animalul Panda. Mă refer la evitarea dublării site-ului dvs. Când dobândim un domeniu, acesta funcționează în două variante, cu cele trei și fără ele . Adică, dacă cumpărăm domeniul domenul meu .   co vom avea de fapt două adrese URL operaționale

http : // www . myrealm . com

http : // mydomain . com

Aceasta pentru motoarele de cautare inseamna continut duplicat, pentru ca veti gasi intotdeauna doua versiuni identice ale articolelor pe care le publicam. Depinde de noi să decidem care dintre cele două variante (cu sau fără www) pe care le dorim să le avem ca preferate și, ulterior, să realizăm două operațiuni .

– Spuneți – i companiei Google care dintre ele va fi considerat domeniu preferat . Pentru a face acest lucru, trebuie să înregistrăm ambele versiuni ale domeniului în Instrumente pentru webmasteri și în configurația site-ului (în rotița din partea dreaptă sus a ferestrei) marcați opțiunea dorită. Din acel moment, Google va lua în considerare numai pentru indexarea pe care am selectat-o.

– A doua operație constă în redirecționarea întregului trafic din versiunea fără www la cea care o conține în URL (sau invers, în funcție de preferințe). Pentru aceasta, va trebui să editați fișierul .htaccess care se află în rădăcina site-ului dvs. Web, fie din Cpanel, fie dintr-o aplicație FTP, cum ar fi Filezilla. Următorul cod vă va ajuta să redirecționați din versiunea fără www la domeniul cu www.

RewriteEngine activată

RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ for2017 \ .com [NC]

RewriteRule ^ (. *) $ Http : // www .for2017 /.com $ 1 [L, R = 301]

Trebuie doar să schimbați adresa URL din cod la site-ul dvs. Web

4. Faceți URL-ul “prietenos”

La crearea unui site web cu un tip CMS, Joomla sau WordPress, implicit adresele URL ale articolelor sau pagini pe care avem o neprietenos sau o structură ușor de reținut tipul.

http : // www . domeniu . com / index . php ? id = 23 & order = asc & item = 32 & cat = 33

Aceasta este o adresă URL în care simboluri cum ar fi? = și altele, în funcție de structura limbajului PHP. Acest tip de adresă URL nu este plăcut de motoarele de căutare sau de navigatori și ar trebui înlocuit cu versiuni mai ușor de înțeles, cum ar fi

http : // www . domeniu . com / pagina - de - contact

Pentru a activa adresele URL prietenoase, faceți următoarele:

– În Joomla, în Setări globale, activați caseta corespunzătoare. De asemenea, trebuie să redenumiți fișierul htaccess.txt de .htaccess astfel încât această funcție să fie operativă, să o editați în Cpanel sau printr-o aplicație de ftp.

– În WordPress, accesați Setări> Link-uri permanente și verificați opțiunea penultimă.

Adresele URL ar trebui să fie scurte și cât mai concise posibil, iar cuvintele cheie ar trebui să fie plasate de preferință la începutul acestora.

5. Aveți grijă de structura HTML a conținutului

Pentru a îmbunătăți opțiunile pe care site-ul dvs. sau articolele dvs. apar în pozițiile de top ale căutărilor, trebuie să acordați o atenție deosebită structurii HTML. Pluginul WordPress SEO by Yoast vă permite să controlați acești parametri într-un mod simplu.

– Titlul este cea mai importantă parte, deoarece este cea care va apărea în rezultatele căutării. Ar trebui să fie impresionant, atractiv și să conțină cuvintele cheie pentru care doriți să vă poziționați, de preferință la sau în apropierea începutului. Lungimea maximă va fi de 70 de caractere, deoarece este maximul pe care Google îl va afișa în rezultate, încărcând restul. Nu le supraîncărcați cu cuvinte cheie sau veți fi penalizați, veți fi subtili și, dacă este necesar, veți folosi sinonime sau cuvinte asemănătoare.

– Descrierea este al doilea aspect important, care va fi afișat în rezultatele de sub titlu. Ca și în cazul precedent, trebuie să conțină cuvintele cheie și să fie un rezumat atractiv al conținutului articolului sau al paginii. Lungimea maximă este de 170 de caractere.

– În conținutul articolului sau al paginii ar trebui să utilizați și cuvintele cheie, mai ales la începutul și la sfârșit, dar nu treceți, proporția conținutului trebuie să fie cuprinsă între 1% și 3% , cu 5% că nu trebuie să depășiți sau veți fi penalizați prin supra-optimizare. Și, bineînțeles, deja știți că “conținutul este rege”, deci să fie original, să nu copiați din alte surse și să creați conținut relevant și de calitate. În situația actuală a algoritmului Google, un articol relevant trebuie să aibă cel puțin 500 de cuvinte și dacă este de 1000 sau mai mult, așa că deja știți, să scrieți! (Acest articol are mai mult de 2.000 de cuvinte).

6. Ierarhizați conținutul

La momentul redactării conținutului articolelor și paginilor, se utilizează structura semantică a codului HTML . Anteturile H1, H2, H3 și H4 reprezintă o modalitate de a organiza conținutul ierarhic datorită relevanței acestora, astfel încât să le folosiți în mod corespunzător.

– Numai un singur H1 pentru fiecare articol sau pagină . După titlu, este cea mai importantă etichetă și va informa compania Google despre ce este vorba despre pagină. În pagina de pornire, această etichetă va corespunde titlului blogului sau site-ului și paginilor din interiorul titlului articolului. Ojo, nu trebuie să confundați titlul <titlul> paginii web, care este cel care apare mai sus, în fereastra browserului, cu titlul articolului , pe care îl veți găsi la începutul acesteia. Dacă utilizați WordPress, acest lucru se face automat, dar în Blogger poate fi o durere de cap (în mod implicit titlul articolului este H3 în Blogger și ar trebui să îl modificați în codul șablonului).

– Utilizați H2 pentru a distribui conținutul pe blocuri , ca în cazul epigrafelor unei cărți tratate și folosite în ele cuvintele-cheie, fără abuz. H3 va servi la crearea sub-paragrafelor articolului.

– Utilizați eticheta <strong> în loc de <b> pentru a evidenția cuvintele aldine. Eticheta <strong> are o valoare semantică, în timp ce eticheta <b> nu este un ornament. WordPress folosește <strong> pentru a crea bold, nu pentru joomla sau pentru blogger, deci ține cont de acest aspect. Acesta subliniază cu aceste litere aldine cuvintele cheie de mai multe ori în timpul articolului.

7. Utilizați atributul alt pentru imagini

Imaginile pe care le folosim pentru a ilustra sau pentru a îmbogăți articolele și paginile au o mare putere în fața poziționării web . Nu în zadar, una dintre opțiunile de căutare cele mai utilizate de Google este imaginea. Editați toate imaginile pe care le veți utiliza și completați valoarea atributului alt (textul care va fi afișat în cazul în care imaginea nu este disponibilă), utilizând cuvintele cheie pentru el.

8. Controlați viteza de încărcare a site-ului

Nici Google, nici oamenii care ne vizitează nu sunt pagini care au nevoie de mult timp să se încarce. Utilizați un instrument pentru a măsura viteza de încărcare ca acest lucru , iar dacă valoarea este mai mare vă aruncă 4 secunde , tu ar trebui să acționeze în consecință. Reduceți greutatea imaginilor, compilați-le cu gzip sau reduceți greutatea Javascript-ului, astfel încât viteza crește. Dacă sunteți un utilizator WordPress, folosirea unui plugin cache, cum ar fi W3 Total Cache, este, de asemenea, o opțiune bună. În Joomla puteți activa cache-ul de conservare, pe care îl veți găsi în setările globale și setați-l la o valoare de 60 de minute.

9. Folosiți legături interne

Conectați-vă în interior conținutul are o mare putere de a îmbunătăți poziționarea unui site web. După cum puteți vedea în blogul meu, cînd citez un subiect pe care l-am tratat deja într-un alt articol, l-am legat cu un link. În același mod, este convenabil ca, din când în când, să trimitem din anumite articole un link către domiciliuldomeniului, utilizând cuvântul cheie principal sau unul asociat. Această structură a legăturilor interne va da greutate site-ului web, făcând-o mai robustă și va contribui la îmbunătățirea progresivă a rezultatelor căutărilor.

10. Utilizați rețelele sociale pentru a obține relevanță

Ea facilitează faptul că conținutul dvs. se răspândește prin intermediul diferitelor rețele sociale, ceea ce va crea o marcă socială care va ajuta Google și celelalte motoare de căutare să evalueze relevanța articolului. Dacă ceea ce este în prezent în prezent este calitatea conținutului, instrumentul principal pe care Google îl utilizează pentru a estima este difuzarea și repercusiunea pe care o are în rețele. Există mai multe pluginuri pentru diferite CMS care vor ajuta cititorii să împărtășească cu ușurință conținutul pe care îl postați.

Dacă ați găsit articolul interesant sau util, dați-mi un +1 sau îl distribuiți pe rețelele sociale, mă va motiva să continui publicarea.