Skip to content
For2017.Com

Găsiți domenii de calitate expirate cu Xenu

Rate this post

Bună dimineața, cum merge treaba? În acest articol voi explica o tehnică foarte utilă pentru a localiza domenii de calitate care au expirat pentru utilizare în strategiile noastre de SEO. După cum am menționat în acest articol , utilizarea domeniilor expirate pentru a îmbunătăți poziționarea web este una dintre tehnicile recomandate în 2017, în comparație cu alte tehnici penalizate de Google. Pentru aceasta, vom folosi un instrument gratuit, Xenu, care nu ar trebui să lipsească în arsenalul SEO-ului bun.

Domenii de calitate expirate

 

Pe domenii de calitate considerăm acele domenii care au expirat și pot fi înregistrate și care, în plus, păstrează valori bune, având link-uri puternice care continuă să fie îndreptate spre aceasta .

În acest caz, înțelegem calitatea ca fiind relevanța unui domeniu în ochii marii Google . Pentru a evalua calitatea, avem diferite instrumente, dintre care una este măsurătorile Moz : DA (autoritatea de domeniu) și PA (autoritatea de pagină).

Cu acest instrument , puteți verifica PA / DA a mai multor site-uri simultan.

Cu toate acestea, valorile Moz trebuie evaluate cu prudență, nu ca valori absolute, deoarece sunt ușor de manipulat. De exemplu, un domeniu care primește multe linkuri, chiar dacă acestea sunt de calitate scăzută, va avea un DA mare, deși Google nu poate să-l aprecieze ca un domeniu “de calitate”.

Alte valori complementare sunt cele ale Majestic Seo (Trust Flow -TF- și Citation Flow -CF-) sau cele ale Ahrefs.

Strategia noastră va fi să găsim aceste domenii expirate, să le înregistrăm în numele nostru și să le folosimpentru a le transmite autoritatea site-urilor “Money Money”.

 

Pentru că avem mai multe alternative: redirecționare către site-ul nostru, să transmită toate sale „suc de link-ul“ sau înarmează-le din nou, să le ofere conținut (noi sau reutilizate) și să le utilizeze pentru a trimite linkuri către proiectele noastre (de exemplu, să le integreze în PBN noastră sau rețea privată de bloguri). Putem, de asemenea, să le folosim pentru a consolida siturile de nivel 1 etc.

Ce este Xenu

Xenu este un instrument care urmărește un site web și analizează toate legăturile sale de ieșire , informând despre răspunsul serverului, arhitectura acestuia etc. În special, ceea ce ne interesează pentru această tehnică este faptul că extrage dintr-o rețea toate link-urile “moarte”, adică cele care nu trimit un răspuns de la server pentru a fi activ.

Puteți instala Xenu din acest link . Odată instalat, utilizarea sa este simplă. Pentru a verifica un site web, utilizați opțiunea Fișier> Verificați adresa URL și introduceți web în cauză pe care doriți să o analizați. În acest exemplu, vom analiza site-ul web al ziarului El País.

În acest caz, vom analiza întregul domeniu, deși am putea limita analiza și la un anumit subdomeniu. Este important ca opțiunea “Verificați legături externe” să fie bifată, astfel încât să urmărească legăturile de ieșire, ceea ce ne interesează.

Aceasta ne oferă opțiunea de a include sau de a exclude anumite adrese URL din analiza care începe cu anumiți termeni. În acest caz, nu vom folosi aceste opțiuni. Pentru a începe analiza, faceți clic pe OK.

Este interesant de a accelera analiza, care Xenu nu ia în considerare solicitările legate de certificate, pentru care le vom Opțiuni> Preferințe și debifați opțiunea „Cere parola sau certificat Atunci când este necesar“.

Dacă avem un PC lent, putem reduce și Threads-ul (în mod implicit sunt 30), astfel încât acesta să devină mai liber.

În funcție de cât de mare este analizată web-ul, procesul poate dura câteva ore până la finalizare . La final, Xenu ne va întreba dacă vrem să generăm un raport. Nu este necesar pentru ceea ce intenționăm, dar este convenabil să păstrăm raportul în cazul în care avem nevoie mai târziu. Acesta este un exemplu al rezultatului unei analize.

 

După cum puteți vedea în imagine, Xenu urmărește toate legăturile de ieșire și ne informează despre răspunsul serverului. În verde apar linkurile live (Status OK) și în roșu link-urile rupte. Pentru a filtra rezultatele și pentru a ne arăta doar legăturile neconforme, care sunt cele care ne interesează, vom folosi opțiunea Vizualizare> Afișați numai linkurile defecte

Folosind Xenu pentru a găsi domenii de calitate

În acest moment vă puteți întreba, David foarte bun, dar ce fac cu asta? Strategia pe care trebuie să o urmați este următoarea:

Selectați site-ul pentru analiză

Primul lucru este să alegeți un site web mare, cu o mulțime de conținut, direct legate de tema noastră sau să alegeți site-uri care sunt întotdeauna interesante pentru a avea unul sau mai multe linkuri de intrare: ziare, universități, administrație publică etc.

În exemplul precedent am urmărit site-ul unui ziar național, dar, în funcție de tipul de nișă, ar putea fi interesat și de alte tipuri de site-uri Web.

Analizați legăturile întrerupte

Odată ce analiza este realizată și rezultatele sunt filtrate pentru a afișa numai legăturile rupte, este timpul să le analizăm și să vedem posibilitatea înregistrării lor, evaluarea legăturilor primite etc. Motivele pentru care Xenu detectează o legătură întreruptă pot fi mai multe, după cum se arată în coloana Stare:

  • Erorile de răspuns ale serverului, de diferite tipuri
  • Nu găsiți, când nu găsiți destinația
  • Nu există o astfel de gazdă, care va fi candidatul principal pentru analiza disponibilității
  • Timpul de expirare, când timpul de răspuns este excesiv
  • Nicio conexiune
  • Etc.

După cum am spus, legăturile care sunt marcate ca “fără o astfel de gazdă” vor fi cele pe care le vom acorda prioritate atunci când analizăm. Pentru a evita așteptările false, urmați următorul proces.

  • Primul lucru va fi să deschideți link-ul din browser pentru a verifica dacă într-adevăr nu ne duce nicăieri. Pentru a face acest lucru, notăm link-ul din Xenu și cu butonul drept al mouse-ului alegem opțiunea Copy URL sau Open in Browser. Prefer primul, așa că vom avea adresa URL din clipboard pentru al folosi în mai multe instrumente.
  • A continuación, veremos su disponibilidad para registrarlo. Para eso utilizaremos cualquiera de los registradores de dominios, por ejemplo NameCheap. Buscamos el dominio y vemos la respuesta del registrador. Si el dominio no está disponible no nos interesa (bien porque siga estando registrado por quien creó la web o porque alguien se nos haya adelantado y lo haya registrado, aunque no lo tenga en activo). Si el dominio está disponible, pasamos a la siguiente fase.
  • Acum este momentul să vedeți valorile acestora , pentru a afla dacă suntem interesați sau nu. Pentru aceasta puteți utiliza Ahrefs, Majestic Seo, Open Explorer sau alte instrumente pentru a analiza profilul de link-uri de pe un site Web. Pentru o analiză completă, ideal este de a avea cont de plăți unele dintre aceste instrumente, deoarece ambele ahrefs ca SEO maiestuoase oferă gratuit foarte limitată (sau chiar că , în cazul versiunii ahrefs, care te forțează să înceapă perioada de probă din versiunea plătită pentru a putea să o utilizați). În cazul meu, am tendința de a trage Open Site Explorer, deși nu este cel mai bun dintre cele trei, dar permite în continuare analiza în versiunea sa “liberă”
  • În funcție de valorile pe care analiza și profilul de legătură le oferă, va trebui să decideți dacă doriți să vă înregistrați sau nu .

Cum să profitați de legăturile întrerupte

Dacă apreciem că domeniul este interesant, ce vom face, în primul rând este să-l înregistrăm în numele nostru. În continuare, vom decide modul în care o vom folosi în strategia SEO. Aici aveți mai multe opțiuni.

Opțiunea 1: redirecționați din domeniu

Cea mai simplă opțiune este de a face o redirecționare 301 a domeniului, astfel încât să-și transfere autoritatea într-un alt domeniu (de exemplu, site-ul de bani). Dacă toate link – urile veți obține punctul domeniului rădăcină ( de exemplu, la www . Siteexpirat .com, de exemplu), cel mai simplu mod este de a redirecționa de la reportofonul în sine.

În cazul în care link – uri primite indică pagini interne ale domeniului ( de exemplu , www . Siteexpirat .com / paginainterior) , atunci cea mai bună opțiune, deși mai laborioase, fiecare pagină în parte este redirecționat prin intermediul fișierului .htaccess

Opțiunea 2: Montați domeniul

În funcție de caz, poate fi mai interesant reasamblarea domeniului, furnizarea de conținut (în legătură cu conținutul original, evitarea penalizărilor Google) și utilizarea acestuia pentru trimiterea de linkuri către site-urile noastre .

De asemenea, poate fi interesant să o utilizați pentru a vinde recenzii altor webmasteri, de exemplu.

În acest caz, vom monta un WordPress în gazduirea noastră și o vom umple cu conținut. Aici este foarte util să puteți “recicla” conținutul original al domeniului.

Pentru aceasta, vom folosi arhivarea pentru a găsi conținutul original. Modul în care un astfel de conținut este de-indexat de Google, îl putem folosi fără frică.

Opțiunea 3: Vindeți domeniul

Dacă domeniul are valori bune, puteți lua în considerare opțiunea de a le vinde, pentru care puteți utiliza secțiunea de afaceri a unor site-uri precum forobeta, foro20 etc. Există oameni care fac profituri bune în a găsi domenii de calitate expirate și de a le revinde.

Opțiunea 4: Strategii combinate

Din cele trei opțiuni de bază, vine imaginația ta.

De exemplu, PBN dvs. poate fi format din 2.0 bloguri (blogger, wordpress, jimdo …). Pentru a consolida acest nivel de nivel 1, puteți redirecționa fiecare domeniu expirat pe care îl găsiți într-unul din aceste bloguri 2.0, pentru a le transfera autoritatea. În acest fel, vă veți apăra întotdeauna împotriva oricărei sancțiuni posibile Google dacă veți descoperi strategia.

Pentru a încheia

După cum ați văzut, căutarea unor domenii de calitate expirate nu este o tehnică dificilă, deși este oarecum obositoare și este nevoie de un pic de noroc pentru a găsi domenii interesante de înregistrare.

Ca întotdeauna, fiți original când căutați site-uri web pentru a analiza și a persevera. De exemplu, faceți o provocare pentru analizarea unui site web mare în fiecare zi pentru câteva săptămâni. Cu perseverență și noroc veți fi capabili să găsiți bijuterii autentice, care vor da un mare impuls site-urilor dvs.

Dacă ți-a plăcut articolul, partajați-l pe rețelele sociale