Skip to content
For2017.Com

Cum să investești economiile online dacă ești un noob (ca mine)

Rate this post

  • Eu nu sunt un broker, nici un investitor, nici un economist. Sunt un noob , învăț intricaciile lumii investiționale în zbor. Sunt conștient de acest lucru și trebuie să fiu precaut.
  • Utilizați bani care nu sunt strict necesari , adică utilizați economiile pe care le economisiți cu anii pe care îi cheltuiți în activitatea online. Dacă am economisit 3.000 de euro pentru colegiul meu pentru copii, nu voi folosi acești bani. Dacă am 2 000 de euro în contul meu bancar ca saltea, nu, nu voi folosi acești bani. Trebuie să utilizați banii care nu vor fi necesari pe termen scurt sau mediu.
  • Încercați să găsiți punctul de legătură dintre munca mea online și lumea investițiilor. Ea are mai mult sens să investească în sectoare știu mai bine ( de exemplu , în acțiuni ale companiilor precum Google, Netflix sau Amazon), care intră în sectoare diametral opuse și nu știu (agricultura, electricitate, servicii bancare, etc.)
  • Aveți surse de încredere , întrebați foarte mult și folosiți cunoștințele mele SEO pentru a ști cum să discerneți prostiile pe care le puteți întâlni de la oportunități reale.
  • Toleranța la pierderi pe termen scurt și mediu. Dacă dai yeyo când vezi că pierzi temporar o parte din capitalul tău și te pensionezi, nu ești gata să investești pe anumite piețe.

Cum pot investi și investesc banii?

Mai jos voi detalia metodele pe care le folosesc sau le-am planificat să le folosesc și pe cele în care obțin rezultate favorabile. Mă întorc și repet: investiția este periculoasă, mai ales dacă ești un nenorocit ca mine, dar eu sunt nebun cu privire la riscuri😀

Mai mult decât atât, recordul, am pus Amazon link – uri afiliate și eToro, și te rog, nu la toate cred că am de gând să îndulci pilula pentru ea. Dacă nu doriți să faceți clic pe niciunul, vă las aici afiliați Amazon și Etoro fără link-uri de afiliere . Ultimul lucru pe care vreau să să cred este că am încerca forrarme plasarea lor hehe, sau au scris acest post pentru asta, dar orice webmaster în valoare de sare lui consideră că este aproape imposibil să știi că ceva are afiliere și nu pune link – uri … Acesta este , practic , oferă aceste comisioane potențiale la companie.

1. Fonduri indexate (pe termen lung)

Ce pot spune despre asta? Nimic care nu a spus încă un antreprenor pe care îl admir și îl apreciez, Angel Alegre, în postul său . Ia – o întoarcere de așteptat de 5% -10% pe an , cu risc scăzut este ceva ce nu vezi de multe ori, cel puțin în Spania, în cazul în care băncile vă oferă cel mai mult, 1% raspadete TAE. Practic nimic, ținând cont de inflația naturală a monedei de-a lungul anilor.

În termeni foarte generali (postul lui Angel este lectură obligatorie), investiția în fondurile indexului este de a investi în indici bursieri, cum ar fi IBEX35 (Spania), astfel încât acest fond să fie compus din% din aproape toate acțiunile. Adică nu vom investi în Iberdrola sau Inditex, vom investi în mod egal. Și toate sunt toate, Europa, America, Asia, piețele emergente și chiar obligațiuni , gândindu-se într-un mod simplu: piața de capital aproape întotdeauna se ridică cu trecerea timpului.

În cazul meu, am investit în fonduri index cu un obiectiv clar pe termen lung și eu fac venituri atât de des pentru a crește investiția respectivă. Timpul pe care trebuie să-l alocați lunii este minim, și acesta este un mare avantaj, pe lângă impozitare. Când îngerul se menționează în articolul său, cu o investiție de 100.000 $ în 4 ani ar fi generat 40.000 $ în profit, destul de aproape de 1.000 $ pe lună, ceea ce în Spania este un salariu!

Cât de mult să investim? Consider că este atractiv să investești când cel puțin ai reușit să economisiți de la 5.000 la 10.000 de dolari / euro.

2. Investiți în teren – Houseri (pe termen lung)

Evident, investiția în case sau pe terenuri este ceva care nu are prea mult de a face cu munca online, dar aveți grijă, există un punct de legătură interesant astăzi , și voi vorbi despre asta chiar acum.

Există o dezbatere uriașă privind opțiunea de a închiria sau de a cumpăra o locuință. Până în prezent, în țara mea natală, cumpărarea de locuințe înseamnă ipotecare de mai mulți ani în majoritatea cazurilor, iar creditele ipotecare sunt periculoase (trebuie doar să te uiți înapoi). Eu, din viziunea mea noob total, sunt în favoarea cumpărării atâta timp cât aveți cel puțin jumătate din valoarea casei pe care doriți să o cumpărați. Dacă aveți, probabil situația dvs. economică a fost și este stabilă, iar prognoza dvs. ipotecare va fi pe termen mediu (nu 30 de ani, nebună).

În Spania au fost comise și multe nedreptăți sunt comise, și au fost lăsate să facă lucruri oribile, dar comite timp de 30 de ani cu viata ta literalmente pentru 4 pereți, care se schimbă lumea în 30 de ani, se pare o greșeală, și jucați foarte mult cu asta “lăsați ceva copiilor mei” sau “dar așa este”. Îmi pare rău, dar nu, în acele condiții de suferință, nu cumpăr o casă …

Cine ți-a spus că, în 40 de ani, acești 4 ziduri ar fi avut sau vor avea o valoare suficientă pentru ca copiii tăi să fie mulțumiți de sacrificiul care înseamnă că-ți poți permite? Viața ta merită mai mult decât atât , mai ales când am văzut cazuri și cazuri de familii sparte, și chiar sinucideri, ca rezultat al acestei probleme în Romania.

L-am auzit odată pe Pepín Corripio , un milionar din Republica Dominicană, spunând ceva care ma lovit ca o reflecție:

“Ce este una? Proprietarul a ceea ce are? Cei care cred că sunt în neregulă. Unul este administratorul a ceea ce se spune este al lui. Asta rămâne și pleacă, iar un alt administrator vine mai târziu. Oricine nu are un simț realist al vieții este greșit. Nu am văzut nicio înmormântare cu un seif.

Într-adevăr, la vârsta de 29 de ani nu am văzut o căzămidă încă urmată de camionul în mișcare. Dar îți spun, sunt un  tânăr  norocos, încercând să dau lecții despre asta ar fi destul de patetic.